Splićani dobivaju besplatno telefoniranje

Svi Splićani od danas mogu besplatno telefonirati u neograničenim količinama unutar gradske Metro mreže, najavio je gradonačelnik Zvonimir Puljić. Istaknuo je i kako je Split prvi u Hrvatskoj koji svojim građanima omogućava besplatan pristup gradskoj telekomunikacijskoj infrastrukturi. Projekt “Nula je nula” Grad Split provodi u suradnji s tvrtkom Magic Telekom iz Solina.

U sklopu programa “Nula je nula” Splićanima je unutar Metro mreže omogućeno korištenje Triple play usluge koja omogućuje da preko jednog priključka u stanu pristupaju internetu te besplatno koriste usluge telefoniranja i osam programa kabelske televizije. Usluga besplatnog pristupa internetu priprema se za jesen.

Gradonačelnik Puljić najavio je i kako će građanima podijeliti nekoliko stotina bonova za besplatnih 2007 minuta pristupa internetu na svim gradskim “hot spotovima”. Split je među prvim gradovima u Hrvatskoj uveo hot spotove, na kojima građani mogu besplatno na sve web stranice grada i ostalih javnih institucija. Hot spotovi su do sada pokrivali 70 posto grada.

Puljić je napomenuo kako će zahvaljujući ubrzanom širenju gradske Metro mreže usluga uskoro biti dostupna na području cijelog grada. Do sada je tom tehnologijom obuhvaćeno više od 30 tisuća građana, gradska vlast i institucije povezane s Gradom, škole i učilišta, industrijske zone i poslovni sektor, dok je u tijeku povezivanje zdravstvenih institucija.

3 thoughts on “Splićani dobivaju besplatno telefoniranje

  1. blagi Post author

    U pripremi štampe ovoga članka došlo je nekoliko sitnih pogrešaka. Riječi: Split, Splićani, Solin, Zvonimir Puljić i odgovarajuće izvedenice ispravno glase: Varaždin, Varaždinci, Ludbreg, Ivan Čehok. Zbog prevelike vrućine slova su se malo preoblikovala. Ispričavam se čitateljima. Ispričavam se i autoru i izvorniku.

  2. blagi Post author

    Mislim da nisi ubrao poantu. Imas dodatno objasnjenje i ovdje i u grupi. Dodajem i ovo: zanimljiva j eusporedba dogadjanja u Splitu i drugim gradovima u istoj državi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.