About

Ime mi je Blagdan, Zdravko, ali sam poznatiji kao Blagi.

Ovaj blog sam započeo kao podršku za moje web stranice http://www.blagi.net/. Stare stranice na ugaslom serveru su bile posvećene BBSingu koji odumire (a u Hrvatskoj je i stvarno odumro), modemima, telefonskim troškovima, problemima sa hrvatskim posebnim znakovima, hrvatskom softveru. Iz tog materijala izdvojio sam neke dijelove koje imaju arhivsku vrijednost poput BBSinga, a druge dijelove sam reducirao do mjere koja ih bez većih zahvata čini i danas unekoliko zanimljivima. Najzanimljivije dijelove pokušat ću osuvremeniti izgledom i sadržajem na ovom blogu kao zasebne teme uz objavu novosti na početnoj blog stranici. Tako sam dijelove iz često postavljanih pitanja i odgovora o analognim modemima postavio na stranici Modem FAQ. Pajdine anegdote tj. batude se mogu naći na stranici Pajdo.

Nova je na stranica Broadband FAQ, tj. često postavljana pitanja i odgovori o Broadbandu u Hrvatskoj, što je povezano sa stranicama Impulsi. Tu su i Forumi na kojima će se otvarati teme prema potrebi.

Od drugih meni zanimljivih tema naveo bih događanja vezana za Split, Dalmaciju i Poljanu na otoku Ugljanu odakle potičem.

Od programa koje koristim izdvojajaću poneke zanimljive i drugima u kategoriji preporučujem. Redovito se radi o malim besplatnim programima.

Kao i u svakom blogu tj. dnevniku povremeno će se pojavljivati i neke teme koje me trenutno zaintrigiraju.

9 thoughts on “About

 1. Jadran Mladinov

  Pozdrav,
  nažalost ne mogu se prijaviti na forum, jer kad hoću poslati post uporno javlja 404, pa se nadam da će to biti riješeno da se opet možemo čitati. :)

 2. Blake

  Hi,
  Did you ever get the FAQ-tastic wordpress plugin working correctly? I’m getting the same fatal error you did when trying to reply to a question.

  See below for you comments:
  http://knowledgeconstructs.com/wordpress-plugins/faq-tastic/using-faq-tastic/

  # blagi Says:
  June 14th, 2007 at 1:47 am

  Hi!
  This FAQ pluging looks promising. I like it multi FAQ possibilities. But it doesn’t work for me.
  have a few problems.

  Looks like there is a conflict with some other (Ftal error cannot redeclare write_post() previously declared in ..wp_admin\admin_functions.php when i want do display prevously created question. I tried to reload current page, but then some duplicate phantom questions are added.

  When I wanted to delete those questions with X looks like they are deleted, but they are still there.

  Any clue what’s wrong?

  # blagi Says:
  June 14th, 2007 at 1:58 am

  Solved that one by replacing include with incule_once in ajax.php fo including admin-functions.php

 3. blagi

  @blake: yes, I have 3 FAQs on these pages. Problem was solved after changing include to include_once (not incule_once). Hope that helps in your case.

 4. Dammir

  Evo sad sam se potrudio utipkat tvoj nick na net i našao sve. Za fun club sam se našalio ;) jer mladi iz Poljane (oni koji su vični internetu) znaju za tvoje fotke ali nitko (do sad) nije znao tko ih radi. Ne trebam govoriti koliko su dobre, ne samo od Poljane, nego uopće. I ja sam se zadnje vrijeme počeo bavit fotografijom,više iz znatiželje, pošto studiram umjetnost. Puno pozdrava!

 5. blagi

  Hvala Damire. Drago mi je da si otkrio tko sam. Vidimo se, ako ne prije barem ovo ljeto. Možemo popričati i o fotografiji.

 6. Pupetta

  fotografiranje munja:)

  teÅ¡ka disciplina koja iziskuje puuuno strpljenja…bravo :)

 7. blagi

  Hvala. Istina za slikat munje, treba i sreće i znanja, i na kraju potrošiti poprilično vremena da ih se uhvati.

 8. Ivo Siskov

  Alo Blagi,

  Evo slucajno sam nabasa na ove stranice i sitija se dobrih starih vrimena kada su BBS-ovi bili jedini online ( uvjetno receno :-) izvori informacija.
  Ovim putem zahvaljujem na svim korisnim sadrzajima koje sam davnih dana download-a sa Alt::BBS-a.

  Pozdrav iz Kastel Sucurca,
  Ivo Siskov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.