Igranje u Spaladiumu

      1 Comment on Igranje u Spaladiumu

Kad je u pitanju svjetski događaj koji traži jaku tehniku Split nema ništa adekvatno osim Spaladiuma. Iako nije baš napravljena za igranje, ova velelebna dvorana, koja je zapela Splićanima ka kost u grlu, bila je poprište obračuna ponajboljih svjetskih igrača u elektroničkim igrama Counter Strike Global Offensive i Dota 2 od 17. do 20.3. Ovaj je događaj dio Counter Pit i Dota Pit turnira svjetske klase. Nakon kvalifikacija koje se igraju online, finalni okršaji održavaju se uživo.

Događaj je organizirala splitska firma One Game, voditelji koje su trstenička dica. I moja su dica odgojena u Trsteniku i bila su dio ovog događaja pa se tako dogodilo da san i ja, iz znatiželje, svratija na DotaPit finale povirit našto to i čemu. Za one koji ne znaju o čemu se radi poslužit će slike, a ja ću, u svojoj neukosti dodat tek poneki komentar.

Nameće mi se usporedba sa Ligom prvaka u nogometu: organizacija je vrhunska, učesnici su ponajbolji svjetski igrači, živi prijenosi sa voditeljima i stručnim komentatorima (EternaLEnVy i swindlemelonzz), zahtjevna tehnika, veliki ekrani, vrhunska oprema, svjetski poznati sponzori, žestoki navijači, pozdrav timova nakon zavrÅ¡etka finala, hostese, Å¡areni papiri, trofej i njegova dodjela, slikavanje igrača sa obožavateljima, … Prijenos je putem internet streamanja gledan u cijelom svijetu, a vrhunski učesnici izazivali su veliku pažnju, te je u jednom trenutku prijenos pratilo oko pola milijuna gledatelja.

Kažu, da je Dota zahtjevna timska igra u kojoj je važna suradnja tima. Pobjednički tim MVP u finalu je sa 3:0 počešljao ekipu EG (Evil Geniuses), prošlogodišnje svjetske prvake.

Igrate li i vi Dotu i Counter Strike? Pripremate li se za turnire?

1 thought on “Igranje u Spaladiumu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.