Cathy – katalogiziranje medija

      No Comments on Cathy – katalogiziranje medija

CathyCathy

Kada sam ustanovio da tražeći neku datoteku previše vremena gubim učitavajući sumnjive CDove u drive i tražeći željenu datoteku bilo je vrijeme da nađem odgovarajući program za katalogiziranje medija. Bilo je davno i slabo se sjećam, ali sam tada pratio neke email biltene u kojima je netko toplo preporučio Cathy za tu svrhu. Probao sam ga i koristim taj mali programčić već 7 godina. Download je veličine 45 KB! U ZIP datoteci je samo jedan izvršni program (.exe). Sadržaj svakog medija sprema se u posebnu datoteku pa je dobro taj program staviti u jedan direktorij (folder). Moja kolekcija od preko 400 medija velika je oko 40 MB, pa sam za taj folder iskoristio mogućnost komprimiranja koju nudi Windows XP-a, te tako uštedio gotovo polovicu mjesta na disku. Osim CDova i DVDova, moguće je katalogizirati i pojedine foldere ili cijele diskove. Traženje neke datoteke je brzo. Moguće je dodati komentare, izvesti sadržaj u tekstualne datoteke.

Autor (Rober Vašiček) nudi i dodatni program CathyCMD kojim se može katalogizirati iz komandnog retka, što koristim za katalogiziranje lokalnih i mrežnih diskova.

Podrška/download stranica: Robert Vašiček Home Page
Status: Freeware
Aktualna verzija: 2.26 (19.05.2007)
Veličina: 45KB
Prijevod na hrvatski: Nema
Značajne vrline: Malen i brz program, brzo katalogizira medije na jednostavan način, nema mnogo opcija, potrošnja memorije ovisi o broju medija.
Značajne mane: Nema
Izgled Cathy - Cataloging
Cathy – katalogiziranje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.