Izborno hrvatsko: prao suÄ‘e, prolupao lončiće – rekord!

Mi smo prvaci, vijest je od prije par dana, ali to nije naišlo na neki odjek. Jednostavno smo se navikli na neke stvari i više se ne uzbuđujemo. Prvaci smo u pranju suđa, nediscipline prolupani lončići, broj perača suđa i stavljanje u džep. Umjetnički dojam je također blizu čiste petice. A u zahtjevnoj kombinaciji nedisciplina: broja perača suđa, prolupanja lončića i stavljanja u džep nitko nam nije ni blizu.

Doista vrijedno uzbuđivanja. Nažalost je prošlo nezapaženo jer je Vlatka dobila metak u petak ili možda jer ga nije dobila. Nije sigurno jer je na put metka stao vrli banski zastupnik. A njegova vrla kolegica, poli cajka vrišti:

Oj mini-stre Å¡to si me se-kiro,

Å¡ko-le si mar-kiro,

jezik ti tro-kiro,

svoje si odsviro. 

Vali modri od korkiro

noste me u polit-biro.

Da je samo izborno hrvatsko, a ne izvorno tko bi mario.

1 thought on “Izborno hrvatsko: prao suÄ‘e, prolupao lončiće – rekord!

  1. blagi Post author

    Osim što smo rekorderi po broju (čitaj višku) sudaca, čini se i da nam sudaca fali. Da nije u pitanju teatar apsurda čovjek bi mogao zdravorazumski zaključio da u sudovima ima ne baš mali broj onih koji baš i ne rade svoj posao kako spada i/ili da je hitrododaj hitriji od hitroreza.

    Detalji su na stranicama TI-a: http://www.transparency.hr/index.php?id=166
    I njihovi podaci kriju statističku zamku po kojoj predmet tipa zločinačke organizacije se broji jednako kao i predmet zbog pušenja jednog jointa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.