Ovo je teže od motike

      No Comments on Ovo je teže od motike

Kasno lito, kad mine sezonska vreva i kada se sa vrha mula čuje koračanje i razgovor udaljen stotinama metara, naprosto vas liči. Mir i tišinu Poljane narušila je brojna ekipa HRT-a snimajući emisiju iz serije o kulturnoj baštini. U Poljani djeluje KUD Sv. Mihovil već 11 godina. Članice su žene zrele i starije dobi, toliko zanimljive i autentične da su pohodile mnoga mjesta širom Hrvatske predstavljajući ples i pjesmu toga kraja.  Rezultat djelovanja KUD-a su CD lokalnih napjeva i zbirka pjesama naslovljene ‘Oj Poljano lipa‘.

Profesionalna ekipa HRT-a natjerala je plesačice da do iznemoglosti ponavljaju ples i pjesmu. Ne baš mlade gospoje, iako uglavnom odrasle kopajući motikom, zalivajući vrt ručnim grabljenjem vode na bunaru i noseći teške terete u kablima i sprtama na glavi, reagirale su na to uporno ponavljanje plesa komentarom “ovo je teže od motike“.

U ovom trenutku ne znam kada će se emisija prikazivati. Nagrađivana redateljica Ljiljana Šišmanović djelovala je zadovoljno. Pripazite na program HRT-a.

Eva slika sa snimanja u dva dijela tj. dana kojima sam prisustvovao.

Plesanja i pjevanje

Veslanje i pjevanje

Naokolo i usput


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.