Impulsi ponovno jašu

      No Comments on Impulsi ponovno jaÅ¡u

Nakon višegodišnje stanke povratak site-a Impulsi. Zbog radova na rekonstrukciji za početak su dostupni samo ažurirani dijelovi o hrvatskim ISPovima. Otvoreni su i odgovarajući forumi.U periodu zamrlosti site-a, došlo je do važnih promjena na komunikacijskom tržištu: pojavili su se novi operateri mobilne i fiksne telefonije, te nove tehnologije i novi provajderi u području pristupa internetu.

Osnovna intencija starog sitea u vremenu monopolizma bila je prezentacija informacija koje je monopolist skrivao kao zmija noge. U sadašnjem vremenu razbijanja monopola osjećam potrebu da pomognem ljudima u izboru među brojnim ponuđenim uslugama fiksne i mobilne telefonije i pristupa internetu.

Sve do nedavno brojni novi ponuđači nisu bitno odskakali od ponude monopolista jer su o njemu i ovisili. No odnedavno se stvari radikalno mijenjaju: pojavili su se jači igrači i stvarna konkurencija koja svojim resursima garantira zanimljivu utrku za korisnicima usluga. Zbog naše sklonosti prereguliranju (sto nužno vodi u anarhiju) informacijski kanali su zakrčeni lažima, a to korisnicima bitno otežava odlučivanje za adekvatnu uslugu te postaju ranjivi na nastupe brojnih kućo-ophodarnih prosaca. Mediji su naravno u službi onih koji ih financiraju reklamama u značajnim iznosima, pa korisnici telekomunikacijskih usluga ostaju posve neupućeni, nezaštićeni i ranjivi na odluke sa bitnim posljedicama (vezanost višegodišnjim ugovorima).

Ne vjerujte reklamama u bilo kojem obliku. Čitajte mala slova. Pokušaću vam u tome pomoći.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.