Svaki početak je težak

      2 Comments on Svaki početak je težak

Imam svoj site još od davne povijesti hrvatskog interneta. Site je bio posvećen BBSingu, modemima, troškovima telefoniranja u fiksnoj i mobilnoj telefoniji i dial-up pristupu internetu IMPULSI, problemima s hrvatskim slovima (HRPROB) i hrvatskom softveru (CroWare). Nakon godina redovitog bavljenja njime, ažuriranja, dopunjavanja i restauracije zanemario sam ga početkom ovog stoljeća, a zatim je i ukinut site na kojemu se nalazio. Nije jednostavno ponovno zaploviti u te vode: stari sadržaj nije više ažuran, neke stvari su potpuno nezanimljive u ovo doba, a neke bi trebalo ozbiljno doraditi, a i začiniti novim tehnologijama i vizualnim identitetom.

Na nagovor nekih ljudi (Mrki, Sergio) a uz pomoć svoga Ivana odlučio sam uspostaviti, za početak, barem ono što ne traži puno intervencije i evo rezultata na mom siteu (http://www.blagi.net/). Uglavnom je riječ o BBSingu, a kako je on u Hrvatskoj umro (nek mu je vječna slava!) to je arhivska građa koju sam uredio tek toliko da neki živi linkovi ne vise u zraku.

Eto za početak toliko.

2 thoughts on “Svaki početak je težak

  1. mrki

    Bas dobro da si obnovio stranice.

    Povijest je uvijek bitna, a danas su mnoge web stranice nestale.

    I ja se trudim sacuvati neke svoje stare stranice npr. prve web stranice grada Splita napravljene jos davne 1995-e – danas su na http://w3.mrki.info/split/

    pozdrav

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.