Bit Che – Drugarsko traženje torrenta

Bit Che Logo Bit Che

Ovaj program je sudrug Bittorrent klijent programima a pomaže u pronalaženju torrent datoteka. Nekoliko je programa te vrste, koristio sam najprije DTS (Dynamic Torrent Searcher) također jedan od minimalnih programa (100 kB), a potom znatno napredniji Torrent Harvester koji je pretraživao brojne Bittorrent siteove i ftp servere. Odjednom je Harvester nestao, a ovakva vrsta programa zbog dinamičnosti područja kojega pokriva mora se stalno održavati. Prisiljen potražiti novi program te vrste naišao sam na Bit Che. Zanimljivost je da je program ime je dobio po argentinskoj riječi ‘che’ koja znači ‘drug’, ali je očito riječ o legendarnom gerilcu Che Guevari – naprednija verzija se zove ‘Guevara Edition’, koja omogućuje više istovremenih pretraživanja, a do koje se može doći ili dobrovoljnim radom ili donacijom od 5 USD.

I u ovoj freeware varijanti program vrlo korektno pretražuje brojne siteove pomoću skripte za svaki od njih. Svaku je skriptu moguće editirati, a one se dobiju s programom i automatski se ažuriraju kao i sam program. Za zatvorene siteove moguće je unijeti login podatke. Postoji dokumentacija za skripte, dodatne siteove možete zatražiti na siteu. Torrent Harveter je podržavao mnogo veći broj siteova, ali su mnoge skripte radile loše, ako su uopće radile. Kod Bit Chea nisam uočio nepravilnosti u radu. Pronađene torrente jednostavno desnim klikom miša možete downloadati i odmah otvoriti u torrent klijentu, pogledati njihov detaljni sadržaj ili u browser otvoriti site sa kojeg torrent potiče. Koristan alat za snalaženje u šumi Bittorrent siteova i datoteka. I ne pokušavajte skidati datoteke za koje nema seed-ova.

Među ponuđenim jezicima nema hrvatskog.

Podrška/download stranica: Bit Che Home Page
Status: Freeware
Aktualna verzija: 1.0 build 59 (12.10.2006)
Veličina: 1.2 MB
Prijevod na hrvatski: Nema
Značajne vrline: Brzo pretraživanje brojnih Bittorrent siteova, uključujući i privatne. Jednostavno pregledanje sadržaja i opisa torrenta te pokretanje downloada.
Značajne mane: Možda nedostatak nekih torrent siteova.
Izgled Bit Che glavni ekran
Bit Che – glavni ekran

1 thought on “Bit Che – Drugarsko traženje torrenta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.